понеделник, 18 май 2009 г.

"На прицел" в Силистра

На 15 и 16 май 2009г. в общините Тутракан, Ситово, Дулово и Силистра се проведе политическия диспут „ НДСВ на прицел” с участието на Минчо Спасов- председател на парламентарната група на ПП НДСВ , Илия Лингорски- зам. Председател на ПП НДСВ и Галина Райчева- най-младият кандидат за евродепутат от листата на ПП НДСВ.
Участниците бяха поставени под прицела на членове, симпатизанти, представители на останалите политически партии,бизнес, администрация , НПО и граждани.
Като основни проблеми на региона- в резултат на проведените дискусии- се очертаха въпросите пред българското земеделие, фермерство, туризьм и различните възможности пред производителите от различен ранг. Стана ясно, че икономическата обстановка през мандата на тройната коалиция доведе до ограничаване на малките и средни предприятия и малките земеделски производители, които фалират под уедрения натиск на големите фирми. Такава беше насоката в изказванията на доц. Георги Николов- ректор на ВУЗК- Пловдив, клон- Силистра, на Стафан Райчев- крупен бизнесмен , на представители от различните слоеве на добруджанското селско стопанство , туризъм и обслужване.
Минчо Спасов отговори на поставените въпроси и откри линията за преодоляване на недостатъците, допуснати до момента като посочи, че ПП НДСВ отчита тези проблеми и е разработила програма за преодоляването им. Илия Лингорски посочи пътищата за разработка на проекти , които да подпомогнат развитието на търговията, услугите и туризма. Той подчерта, че това са пътищата за промяна на добруджанския край в позитивна светлина. В подкрепа на Илия Лингорски г-н Петко Добрев- зам. Областен управител заяви, че националната стратегия за развитието на селското стопанство трябва да се разработи тук-в Добруджа, тъй като в този край е съсредоточен най- високият процент на земедлски земи и производства.
За пръв път пред силистренци беше афиширана кандидатурата на Галина Райчева за евродепутат. Галина е на 24 години, но вече е бакалавър по международен бизнес в Лондон, следвала е в университет «Плеханов» - Москва и в колеж - Единбург. Владее английски, немски, испански и руски език. Амбицията й е да подпомогне развитието на регион Силистра чрез туризма и конкретно речния. Според нея реката е най - краткият път не само към Европа. Идеята й е да се използва максимално река Дунав като опция за туризъм и международен транспорт. Тя сподели, че единствено българското дунавско крайбрежие не предоставя онези възможности за развитие на крайдунавските общини (като поминък на населението в тях, национално богатство и транспортни връзки), които останалите европейски страни в акваторията на Дунав предоставят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар