петък, 13 ноември 2009 г.

Христина Христова: Пестят от майки и бебета 1,5 млн. лева

Вместо да слушаме хипнотизирани красноречиви заклинания, да прочетем каква е политиката на ГЕРБ към младите хора. Нали и с тяхната активна подкрепа ГЕРБ дойде на власт.

В бюджет 2010 новите управляващи правят удивителна “антикризисна мярка” - отнемат от майките на бебетата цели 1,5 млн. лв. в името на погрешно разбрана “спестовност”. Да, това да премахваш плащания от бюджета несъмнено е антикризисно. Но е антикризисно по отношение на правителството. По отношение на уязвимата група на младите семейства тази мярка си е направо кризисна.

Цели три години ни трябваха на нас, политиците от НДСВ, и на няколко неправителствени организации, за да успеем да прокараме поредица мерки в подкрепа на младите хора.

Сега ГЕРБ доказа не на думи, а с числа, че е против да има политика в подкрепа на младото семейство. Защо? Нима в ГЕРБ не четат статистическите данни, че само за една година - за 2008 г., населението на страната ни намалява с 33 700 души? Докога ще я караме така? Нима в ГЕРБ смятат, че като посегнат на 1956 близначета и на 120 млади майки редовни студентки, ще спасят държавата от кризата?

Христина Христова

Няма коментари:

Публикуване на коментар