петък, 30 януари 2009 г.

71 народни представители подкрепиха подписката на НДСВ за промени в Конституцията

71 народни представители подкрепиха подписката на НДСВ за промени в Конституцията, които да позволят едновременното провеждане на изборите за европейски и национален парламент. Законопроектът за изменение на Конституцията беше внесен днес в деловодството на парламента от зам.-председателят на Народното събрание доц. Камелия Касабова, председателят на парламентарната група на НДСВ Пламен Моллов, зам.-председателите на НДСВ Марина Дикова, Минчо Спасов и проф. Огнян Герджиков.

НДСВ изпълни своя ангажимент – да внесе промени в Конституцията, които позволяват провеждането на избори за европейски и национален парламент в един ден. Протегнахме ръка към всички политически сили. От днес до 2 март тече 1 месец за размисъл. Това заяви депутатът от НДСВ и зам.-председател на Народното събрание доц. Камелия Касабова.

Междувременно НДСВ ще инициира национална подписка за подкрепа на промените в Конституцията. Надявам се, че през този месец и тези, които не са се присъединили към законопроекта, ще го направят. Има подписи от народни представители от ОДС, ДСБ, Напред, независими. БНД отказа, но не защото е против изборите в един ден, а защото има възражения срещу текстовете за политическото номадство. НДСВ не се притеснява от мажоритарната система. Но настояваме на пропорционалната система с мажоритарен елемент с възможност за пренареждане на листите, каза още доц. Камелия Касабова.

Пресцентър
30 януари 2009

Няма коментари:

Публикуване на коментар