понеделник, 27 април 2009 г.

Гергана Паси: Евролистата на НДСВ говори европейския език

За мен е удоволствие да представя европейския отбор на политическата сила, която първа дръзва да го обяви. Това е една балансирана листа, има 9 жени и 8 мъже, в нея намират представителство всякакви професии и всякакви езици, но това е листа, която на първо място говори европейския език. Средната възраст на листата е 43.5 години. Така министърът по европейските въпроси Гергана Паси представи кандидатите на НДСВ за евродепутати.
Казвам всичко това със самочувствието, че предлагаме най-силната европейска листа. НДСВ има самочувствието на политическата сила, която неотклонно се е борила за доброто име на България в Европа, но и обратно – за доброто име на Европа в България, каза още Гергана Паси.
Обявяваме кандидатите си точно 4 години, след като България подписа Договора за присъединяване към ЕС, който беше наречен най-добрият договор в 13-вековната история на България. Тук е и тогавашният премиер на България Симеон Сакскобургготски, който сложи своя подпис върху този договор, и отново символично – в началото и в края на листата на НДСВ са хората, които също поставиха подписа си върху Договора за присъединяване на България към ЕС, заяви Гергана Паси.
Кандидатите за евродепутати на НДСВ бяха утвърдени на съвместно заседание на Политическия съвет и Централния предизборен щаб на партията и са в следния ред и състав:

Меглена Кунева
Антония Първанова
Станимир Илчев
Биляна Раева
Даниела Русева
Людмила Иванова
Георги Денков
Деси Добрева
Пенка Ненкова
Галина Райчева
Савино Батанов
Иво Чифлички
Красимира Тагарева
Любомир Георгиев
Светлозар Дойчев
Красимир Катев
Соломон Паси


Пресцентър
25 април 2009 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар